Nieuws vanaf Opwekking

Overdenking Agnes Huizenga over Pinksteren

12 dagen geleden

Op Groot Nieuws Radio hoor je regelmatig overdenkingen in De Nieuwe Morgen, zo ook van Agnes Huizenga. Zij is één van onze vaste overdenkers. Vanmorgen hoorde je een speciale overdenking over Pinksteren. Gemist of nog een keertje luisteren? Luister hieronder het eerste deel van de overdenking. En klik hier voor het tweede deel!

Aad Peters maakte een zandsculptuur voor Opwekking!

12 dagen geleden

Verslaggever Daan ging langs bij de maker van het zandsculptuur op Opwekking: Aad Peters! Luister hieronder het gesprek over de inspiratie voor het kunstwerk. Want hoe beeld je nu eigenlijk de Heilige Geest uit?

Fotodagboek zondag

12 dagen geleden

Lekker veel zon, prachtige live muziek, gezellig volle studio's, en de leukste gesprekken. Dat waren de ingrediënten voor een hele geslaagde zondag! Wij genieten nog even na met deze foto's!

Irma Dee live in de studio

13 dagen geleden

Het hele pinksterconferentie hoor je live optredens van verschillende artiesten. Irma Dee was zondagavond te gast in de studio op Opwekking. Ze zong onder andere 'De wereld draait'. Bekijk hieronder de video van 'De wereld draait'. De rest van het optreden kun je terugkijken op ons Youtube kanaal.

ELINE live in de studio

13 dagen geleden

Het hele pinksterconferentie hoor je live optredens van verschillende artiesten. ELINE was zondagmiddag te gast in de studio op Opwekking. Ze zong onder andere 'Door en door goed'. Bekijk hieronder de video van 'Door en door goed'. De rest van het optreden kun je terugkijken op ons Youtube kanaal.

Coen Van Den Heuvel live in de studio

13 dagen geleden

Het hele pinksterconferentie hoor je live optredens van verschillende artiesten. Coen Van Den Heuvel was zondagmiddag te gast in de studio op Opwekking. Hij zong onder andere 'Levend Offer'. Bekijk hieronder de video van 'Mijn Huis'. De rest van het optreden kun je terugkijken op ons Youtube kanaal.

Volle zaal tijdens live optreden Matthijn Buwalda

13 dagen geleden

Tijdens het live optreden van Matthijn Buwalda was elk hoekje van de Groot Nieuws Radio studio gevuld met mensen. En er werd hard meegezongen: zo hard dat je het terughoort in de video's! Bekijk hieronder de video van 'Zo Wil Ik Leven'. De rest van het optreden kun je terugkijken op ons Youtube kanaal.

Fotodagboek zaterdag

14 dagen geleden

Wat een heerlijke zaterdag was dit op Opwekking. Het was de hele dag door gezellig druk in onze studio, met name tijdens de concerten. Daar hebben we onwijs van genoten: dankjewel dat je er was! 

Morgen zijn we er weer met de hele dag live radio en muziek. Kom je dan ook?

Charlotte Jordaan live in de studio

14 dagen geleden

Het hele pinksterconferentie hoor je live optredens van verschillende artiesten. Charlotte Jordaan was zaterdagmiddag te gast in de studio op Opwekking. Ze zong onder ander 'Levend Offer'. Bekijk hieronder de video van 'Levend Offer'. De rest van het optreden kun je terugkijken op ons Youtube kanaal.

Battled live in de studio

14 dagen geleden

Het hele pinksterconferentie hoor je live optredens van verschillende artiesten. Battled was zaterdagmiddag te gast in de studio op Opwekking. Ze speelden een prachtige acoustische set. Bekijk hieronder de video van 'More To Life'. De rest van het optreden kun je terugkijken op ons Youtube kanaal.

Van grote Boeing tot kleine Cesna: God riep KLM piloten Joost en Ruth naar het werk van de MAF

14 dagen geleden

KLM-piloten Ruth en Joost zijn door God geroepen om het roer om te gooien en hun talenten op een andere manier in te zetten. Momenteel zijn ze in training om piloot te worden bij de MAF. Want een kleine Cesna veilig op de grond krijgen op een landingsbaan van gras is toch net even anders dan een grote Boeing.

Rob Elbers van de Meldkamer op Opwekking: "De Singin is voor ons heel belangrijk"

14 dagen geleden

Wie nietsvermoedend langs de grote blauwe vrachtwagen van de Centrale Meldkamer Opwekking komt zal misschien niet doorhebben wat er binnen plaatsvindt. Overal staan beeldschermen en zitten er mensen met koptelefoons op, die in deze meldkamer alles goed in de gaten gehouden. Met een heel team van vrijwillige professionals wordt zo gewaakt over de veiligheid van de conferentiebezoekers. Zij zorgen er bijvoorbeeld voor dat de dokter snel komt als iemand het alarmnummer van Opwekking belt. 

De Singin van zondagmiddag is een belangrijk moment voor de meldkamer, met 55.000 mensen dicht op elkaar. Iedereen staat standby, zodat áls er iets is Rob en zijn team gelijk kunnen schakelen. 

Welkom in de studio!

14 dagen geleden

Tijdens de Pinksterconferentie Opwekking maken we live radio vanaf het conferentieterrein. Kom gezellig langs in onze studio! Geniet mee van live muziek, kijk mee hoe radio gemaakt wordt en ontmoet onze presentatoren. Maak daarbij het hele weekend kans op fantastische prijzen: Sony oortjes of een Sony speaker!

Ook dit jaar hebben we fantastische artiesten uitgenodigd op het podium in onze studio. Elke dag zijn er verschillende live concerten. We ontmoeten je graag en je bent van harte welkom in onze studio!

Zaterdag 27 mei

12:20 - Mozaiek Worship

13:40 - Battled (akoestische set)

15:15 - Charlotte Jordaan

18:30 - Matthijn Buwalda

Zondag 28 mei

12:20 - Adem Project

13:40 - Coen van den Heuvel

16:20 - ELINE

18:30 - Irma Dee

Maandag 29 mei

12:20 - Marjolein Keijzer

Gezina van den Bos blikt terug op eerste samenkomst als bandleider

14 dagen geleden

Gezina van den Bos is voor het eerst de bandleider van de Opwekkingband. Deze zaterdagochtend leidde ze de band tijdens de samenkomst én bracht een prachtige solo bij het lied His Eye Is on the Sparrow. Tijdens de dienst gaf Gezina ook een kort getuigenis over 'Uit de schaduw stappen'. Ze vertelde dat ze vroeger erg bang was om ziek te worden, en daardoor enorm beperkt werd in haar doen en laten. Nu ervaart ze de vrijheid van God en kan gewoon alles doen. Het sloot naadloos aan op de preek over zelfbeeld van Pastor Jeffrey, wat bij menig bezoeker voor kippevel zorgde. "Je weet van te voren niet wat je gaat, maar het valt gewoon weer op z'n plek." 

Overdenking ds. Taco Koster over Pinksteren

14 dagen geleden

Taco Koster is een van de vaste overdenkers in De Nieuwe Morgen op Groot Nieuws Radio. Tijdens dit Vriendenweekend vanaf Opwekking kwam Taco naar de studio om daar zijn overdenking te houden. Luister 'm hieronder terug. 

CGN Music live in de studio

14 dagen geleden

Wat een mooi begin van het Vriendenweekend vanaf Opwekking bij Groot Nieuws Radio. De hele pinksterconferentie hoor je live optredens van verschillende artiesten. CGN Music was vrijdagavond de eerste band die op het podium in de studio stond. Bekijk hieronder de video van 'Hoogste Koning'. De rest van het optreden kun je terugkijken via ons Youtubekanaal.

Jezus Overwinnaar opnieuw meest geliefde Opwekkingslied

15 dagen geleden

Het lied 'Jezus Overwinnaar' is voor het vierde jaar op rij het populairste Opwekkingslied. De rest van de top 3 blijft ook ongewijzigd: Op nummer 2 staat Opwekking 733 Tienduizend Redenen en Opwekking 815 Vul Dit Huis Met Uw Glorie sluit de top 3. De liederen uit de Opwekking Top 100 verbinden ook dit jaar weer verschillende generaties. Oude klassiekers én nieuwe aanbiddingsliederen van Opwekking waren deze vrijdag te horen bij het christelijke radiostation.

De lijst ging vrijdag om 08:00 uur met het lied 'Prijs De Koning'(825) van start. Het oudste Opwekkingslied dat dit jaar voorkomt in de lijst is Zoekt Eerst Het Koninkrijk Van God (nummer 40). Van de nieuwste cd met Opwekkingsliederen 47 die dit weekend officieel uitkomt hebben ook een heel aantal liederen de lijst gehaald, waarbij nummer 867 De Naam Van Jezus met de 21e positie de hoogste notering in de Opwekking Top 100 van 2023 krijgt. Luisteraars van Groot Nieuws Radio konden in de afgelopen tijd hun stem uitbrengen op hun favoriete liederen. De hele lijst is hier te bekijken.

Dit mag niet ontbreken in je Opwekking-koffer!

16 dagen geleden

Als jij dit weekend naar Opwekking gaat is het hoogste tijd om je tas in te pakken en klaar te zetten. Welke dingen neem je dan mee. Natuurlijk pak je je tandenborstel en kussen in, maar wat zijn nou echt essentials die jij altijd meeneemt. Kortom: wat mag niet ontbreken voor een top-weekend?

Medicijndoosje

Naast dat Martin altijd zijn Groot Nieuws Bijbel meeneemt zit er in zijn tas ook een medicijndoosje. Voor Martin is het medicijndoosje niet van toepassing om elke dag zijn pillen in te nemen, die zitten er namelijk niet in. In dit potje zitten bijbelteksten. Martin doet al negen jaar de nazorg in de Teenzone. Na afloop van een gesprek met een tiener mag diegene een tekst uit het medicijndoosje halen.

Portable DAB+ radio

Erna neemt een Portable DAB+ radio mee in haar tas: "Die neem ik mee samen met een oplader met zonne-energie zodat ik hem tussendoor ook kan opladen. En niet om te slijmen maar de radio staat aan. Ik heb jullie leren kennen via Opwekking dus dat maakt het cirkeltje mooi rond."

Schepje

Hopelijk ga je hem niet nodig hebben, maar Corina neemt toch een schepje mee komend weekend! Want stel het gaat alsnog hard regenen, dan moet je wel een goede greppel kunnen graven rond je tent.

Mueslirepen

Van je vrienden moet je het hebben. En daarom neemt Frans dit weekend mueslirepen mee! Want ja: als het eten mislukt, heb je toch een plan B nodig. Mueslirepen dus!

Afwasteil

Natuurlijk handig om je borden en glazen te kunnen schoonmaken, maar ook onder de douche maakt Maartje er gebruik van: een afwasteil. Want de waterdruk in de douches op Opwekking is niet altijd ideaal om je lange haren te wassen. Tip van Maartje: gebruik daarvoor een afwasteil.

Snacks

Mocht je trek hebben tijdens Opwekking, loop dan vooral langs Willy. Zij neemt namelijk veel snacks mee in haar tas richting Biddinghuizen. En dan vooral warme snacks, want dat is wel zo lekker 's avonds!

GPS-Tracker

Als je met tienduizenden mensen op één plek bent, kan het gebeuren dat je elkaar kwijtraakt. En daarom heeft Els een goeie tip: gebruik een GPS-tracker! Natuurlijk kan je die aan je kleuter geven, maar ook aan bijvoorbeeld je vrienden. Zo raak je elkaar nooit meer kwijt!

Wat er ook nog binnenkwam:

  • Je Bijbel;
  • Een aantekeningenboekje voor tijdens de diensten;
  • Verlichting voor 's nachts;
  • Een powerbank;
  • Meerdere rollen WC-papier;
  • Een kruik voor warmte in bed;
  • Een hangmat om in te ontspannen;
  • Vochtige washandjes.

Nog toevoegingen voor op de paklijst? Stuur het in een appje naar onze studio! Het nummer vind je in de app van Groot Nieuws Radio.

Kijkje bij de opbouw van Opwekking

22 dagen geleden

Het is nog precies één week en dan gaat de pinkersterconferentie 2023 van start. In Biddinghuizen zijn ze al druk bezig met de opbouw van alle tenten voor Opwekking. Onze stagiair Thomas mocht alvast een kijkje nemen. Hij sprak af met de operationeel directeur Carlino Bus.

Samen met Carlino liep Thomas een rondje over het terrein. De vrijwillergs waren al druk in de weer met de opbouw. Al vanaf 2 mei worden de eerste tenten klaargezet. Carlino is heel dankbaar voor alle drieduizend vrijwilligers die helpen tijdens Opwekking: "Het is een grote zegen, echt het werk van God."

Verder zag Thomas de aanpassingen die zijn gedaan voor dit jaar. Zo zijn een aantal tenten verhuisd en is er een speciaal plein voor ondernemers.

Benieuwd naar het hele gesprek over voorbereidingen en verandering deze editie van Opwekking? Het hele gesprek kan je hier terugluisteren.